Magyar
line
English Deutsch France
RólunkKapcsolatArunachalaVersFotók Hírlevél GYIK


Foglaltsági naptár ›
Ajánlatkérés ›

Arunachala logo Studio
Mozgástechnikai foglalkozások AS-klub programok Terápiás kezelések Masszázs technikák

Időpontok: 2011. október 1., november 5. és december 3.

szombat 14.00 - 16.00

 

Movements – Gurdjieff-féle mozgáskoordináció

"meditáció a mozgásban" avagy "a tudatosodás egyik eszköze"A ’Movements’ Gurdjieff munkásságának egyik legfontosabb eredménye. Gurdjieff a mozdulatok koreográfiáit úgy alkotta meg, hogy kiegyensúlyozza az emberi test energetikai rendszerét, és kapcsolatot teremtsen a központok között. Tanításának alapköve, hogy az ember három centrummal rendelkező lény. Ezek a test (vagy ösztön) központ, a szív központ, és az elme (vagy fej) központ.

 

A mozdulatok gyakorlásának eredményeképpen a testben történik az alkímia, melynek a gyakorló megfigyelője, részese és tapasztalója, és ez a jelenben, az ’itt és most’–ban tartja. Ebben a térben, megtapasztalja a folyamatos létezést. Ekkor szívünkkel élünk, s nem zavar elménk. A figyelem és az összpontosítás pedig egyre több adamantin részecskét vonz hozzánk, s építi a fénytestünket.

 

A Gurdjieff féle tánc harmóniába hoz önmagunkkal, kifejleszti a látás képességét, segít az örömteli átlényegülésben, hogy megéld az önfeledtséget, a belső lelki szabadságot, hogy tapasztald Önmagad. "Vagyok, aki vagyok." A gyermekeket segíti a helyes önértékelés kialakításában, s ezzel enyhíti a beilleszkedési gondokat, mint ahogy a stressz levezetéséhez is kiváló eszköz. A hiperaktivitást csökkenti, és segíti a koncentrációs képesség erősítését.

 

A mozgáskoordinációs gyakorlatokhoz Gurdjieff belső meditációkat is kidolgozott az érzékelés fejlesztése, és az összpontosítás céljából. A foglalkozások során ezeket is használjuk, valamint vezetett meditációt más utak eszköztárából. Energia átadások is történnek az együttlét során. Együtt a család, együtt a közösség.


Tehát a módszer támogatja:

     - az összeszedettséget és egyhegyűséget,

     - az elengedést testi szinten,

     - stresszoldást

     - harmonizálja a jobb és bal agyféltekét,

     - erősen földel,

     - felébreszti a vizualizációs képességedet, amire szükség van, hogy életkörülményeinket
       javítsuk.


Ajánlom a technikát különösen azoknak, akiknek erős a bal agyféltekéjük, illetve nehézségük van azzal, hogy az elméjüket leállítsák (külső, belső monológok, „gondolatok” szünet nélkül folynak).

Ajánlom azoknak, akik stresszes környezetben, dolgoznak, nap, nap után. A sok feszültségtől, idegességtől az izmok megrövidülnek, a test elsavasodik, az izületek betokosodnak. A munka során jelenlévő, megteremtett energiák segítik a lelki oldódásokat is, a gyógyulási folyamatok beindulnak.

Célunk, hogy az elmét leállítsuk, az önmagunk által szabott korlátokat meghaladjuk, és a lélek csendjébe elérkezünk.Aengus, Szekeres Éva - oktatóA foglalkozásokra szívesen vesszük ha bejelentkezik, azaz telefonon vagy SMS-ben jelzi részvételi szándékát: 06-30-305 72 72 -> Köszönjük! :-)


Részvételi díj: 2.200 Ft
Ízelítőül, a you tube –on található felvételekből:

Gurdjieff in Egypt

Some Moments With Mr Gurdjieff - France 1949 - Film

Hidden Symmetry 1 - OM CIRCLE - Gurdjieff Sacred Dance Demo
Ez a weboldal cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info.