Magyar
line
English Deutsch France
RólunkKapcsolatArunachalaVersFotók Hírlevél GYIK


Foglaltsági naptár ›
Ajánlatkérés ›

Arunachala logo Studio
Mozgástechnikai foglalkozások AS-klub programok Terápiás kezelések Masszázs technikák

2014. szeptember 21.

vasárnap 9.00 - 19.15 között

 

 

Tanévkezdő Nyílt Nap > jógafoglalkozások és masszázskezelések egész nap!

 

HANGOLÓDJ AZ EGÉSZSÉGRE 2014 ŐSZÉN!

 

A szeptember eleje a nyári szabadságok végét és az őszi tanévkezdést jelenti a városi emberek számára. Stúdiónk - és a Fénymag Egyesület - egészségmegőrző programjaival szeretne segíteni abban, hogy megfelelő figyelmet fordíthass önMAGadra akár preventív, akár öngyógyító szándékkal.

 

Vegyél részt jógaóráinkon, vagy próbáld ki

a Relaxációs masszázst illetve a Siddha Varma terápiát!

 

A 60 perces - INGYENES - jógafoglalkozások időpontjai:

 

09:00-10:00 - Kundalini Jóga (Hajós Eszter)

10:15-11:15 - Senior Jóga (Kasza Borbála)

11:30-12:30 - Gyerekjóga (Gaál Gabriella)

e b é d s z ü n e t

14:30-15:30 - Gerincjóga (Gaál Gabriella)

15:45-16:45Egészség Jóga (Erdélyi Attila)

17:00-18:00Sivananda Jóga (Imreh Tímea)

18:15-19:15Hatha Jóga (Titz Boglárka)Ismerkedj meg a Relaxációs masszázzsal és Siddha Varma terápiával!

BEJELENTKEZÉS: szeptember 21-én 8.45-től a helyszínen... :-)

A 30 és 60 perces kezelések időpontjai:

 


11:45 - 12:15 INGYENESÍzelítő a Siddha Varma terápiából: varma pontokon keresztüli energia harmonizálás (Kasza Borbála)

12:30 - 13:30 60 perces Siddha Varma kezelés: gyógyolajos idegekre ható fej, nyak és hátkezelés

részvételi díj a nyílt napon kedvezményesen 5000 Ft! (Kasza Borbála)

16:00-16:30INGYENES Relaxációs masszázs - a hát és vállöv területein (Keresztes Ágnes)

16:45 - 17:15INGYENES Relaxációs masszázs (Keresztes Ágnes)

17:30 - 18:3060 perces Relaxációs teljes testmasszázs

részvételi díj a nyílt napon kedvezményesen 5000 Ft! (Keresztes Ágnes)


A stúdióban teázási és kávézási lehetőséget biztosítunk,

az ételfogyasztást kérjük egyénileg old meg...

 

Várunk sok szeretettel!Kundalini Jóga:     ...szerkesztés alatt...


Senior Jóga:     Soha sem késő elkezdeni jógázni! Az időskort Aranykornak nevezik, hiszen napi kötelezettségek háttérbe szorulásával több idő marad a befelé figyelésre, az önmegismerésre, új utak, tapasztalatok szerzésére. Egy ilyen út-eszköz lehet a jóga is, amely valóban segít abban, hogy ez a korszak valóban arannyá, élvezhetővé váljon. A rendszeres gyakorlás által a mindennapok részévé válik a derű, általános javulás tapasztalható a közérzetben, a test rugalmas és az elme pedig nyitott marad. A jóga gyakorlatok célja elsősorban a prevenció, megelőzés, a szervezet önregenerációs képességének fokozása, valamint a sejtleépítő, katabolisztikus folyamatok késleltetése. Semmiképpen sem tanácsos a fennálló orvosi kezelés abbahagyása, viszont a gyakorlás épp támogathatja azt.

 

Gyerekjóga:     A jóga többek között egy rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgásrendszer, mivel saját megtapasztaláson alapul, és az önismereten keresztül vezet a világ megismeréséhez (gyerekek és felnőttek esetén egyaránt). Számos olyan jógagyakorlat és módszer létezik, amely elősegíti a gyerekek fizikai, idegrendszeri, mentális és pszichés fejlődését. A helyes légzés alapvető fontosságú, ezért légző gyakorlatokkal tudatosítjuk a légző izmok használatát. Mentális gyakorlatokkal fejlesztjük a relaxációs és koncentrációs készséget. Megtanuljuk a figyelmet irányítani és rögzíteni. Olyan egyszerű feszültségoldó technikákat alkalmazunk, mint például a légzésfigyelés és az izmok tudatos ellazítása. A jógikus testhelyzetek gyakorlásával a gyerekek megtanulják a koncentráció mechanizmusát, és olyan ismereteket szereznek saját testükről, amelyekre más mozgásos foglalkozások nem vezetnek rá. Bővebben itt olvashatsz róla > klikk


Gerincjóga:     A Gerincjóga ötvözi a több ezer éves jóga gyakorlatait és a mai modern anatómia és gerincterápia ismereteit. A jóga ászanák (testhelyzetek) anatómiailag tökéletes tartások, melyek képesek kiegyensúlyozni az izomrendszert, támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait, harmonizálják a hormonális háztartást, a keringést és az energetikai folyamatokat is. A testérzetek tudatosításán keresztül az érzékelés lassan kifinomodik annyira, hogy a jóga eredetileg holisztikus, energetikai megközelítése is elsajátítható legyen. A tudat korlátainak oldódásával pedig lehetővé válik a mentális technikák hatásainak megtapasztalása, ill. a meditatív tudatállapot elérése.


Egészség Jóga:     Valószínű, hogy az indiai filozófia materialista nézeteinek hatására alakult ki a jógának - ennek a kétség kívül idealista világnézetnek - ma is helytálló és nem csak empirikusan, hanem tudományosan is igazolt felfogása, mely szerint rendszeres testgyakorlással az emberi szervek, szervrendszerek és az egész test teljesítőképessége fokozható. Az 'Egészség Jóga' a Jóga fő területén ("a jóga 10 köre") belül igen behatóan foglalkozik a tisztító- és légzőgyakorlatokkal. A jóga a gyógy-testnevelés ősi formái közé tartozik. Tekinthető népi gyógymódnak is.


Sivananda Jóga:     Swámi Sivánanda egy nagy jóga bölcs volt, aki egész életét az emberiség szolgálatának és a Védánta bölcselet tanulmányozásának szentelte. A spirituális élet feltételét hat gyszerű parancsban határozta meg: "Szolgálj. Szeress. Adj. Tisztítsd önmagad. Meditálj. Valósítsd meg önmagad." A jóga ászanákkal egyidejűleg gyakoroljuk a mélylégzést és az elme koncentrációját. A kitartott ászanák alatt a koncentrációs képesség növekszik, s egy óra gyakorlás során nem csak egy óra jóga testtartást, hanem egy óra mély relaxációt és egy óra meditációt is nyerünk. A jóga gyakorlatok rendszere nem hasonlítható semmi máshoz, hiszen teljes lényünkre ható, átfogó javulást eredményez. A lassan és tudatosan végzett gyakorlással az ászanák a fizikai testgyakorláson túl koncentrációs és meditációs gyakorlattá válnak.


Hatha Jóga:     A hatha jóga visszavezet a természethez, megismertet saját testünkkel, a testünkben működő erőkkel és rávezet bennünket a lélek és test közötti szoros összefüggésre. A jógázó a gyakorlással egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lesz, és jobban fog aludni. A jóga nem versenysport, így az egyetlen ami a gyakorló számára a gyakorlás során kihívást jelent, az a gyakorló Önmaga. A testi feszültségek, a lelki feszültségeket tükrözik. Ezek nem mások, mint az elfojtott érzelmek és a megoldatlan konfliktusok termékei. Az érzelmek felszínre engedésével, a test szabaddá válik. A folyamatot a testhelyzeteken (ászanákon), a légző- és relaxációs gyakorlatokon keresztül segítjük elő. A jógázó gyakorlása során megtapasztalhatja, hogy a jógaászanák az egyensúlyt, a teljességet, az eleganciát rejtik magukban, és rajtuk keresztül a szépség nyilvánul meg.

 


Relaxációs masszázs:     Testünk megjegyzi mindazt ami velünk történik. A stressz, valamint a helytelen mozgási struktúrák miatt, összezsugorodott izmok gátolják testünk szabad mozgását. E többféle technikát (svéd masszázs, thai masszázs, reflexológia, stb.) felvonultató masszázs célja a testi-lelki-szellemi regeneráció, közérzetjavítás, energiafeltöltés, és az egész test ellazítása. A felesleges feszültségektől megszabadított ember immunrendszere tökéletesebb védekezésre képes, megelőzhető pl. a megfázás. A masszázs koreográfiája, az érintés ereje és formája a test aktuális állapotához igazodik, mintegy tánc a test körül. Hosszú mozdulatokkal, egyes testrészekre koncentrálva ideális a vérkeringést stimuláló hatása, és különösen a nyaki, és feji részen csökkenti a nyomást.


Siddha Varma kezelés:      A Varma terápia ősi a dél-indiai sziddha hagyomány, ősi gyógyító művészete. A Varma pontok azon vitális pontok az emberi testben, amelyeken keresztül könnyen elérhető, megszólítható a testben áramló tiszta életenergia. Ha az életenergia áramlásában zavar, blokk, elakadás keletkezik, különféle betegségek alakulnak ki. Ez az állapot előzhető meg, illetve, ha már létrejött írható felül a Varma pontok stimulálása által. Az alap varma kezelés célja tehát a test öngyógyító folyamatainak a támogatása. Ez egy pulzus vizsgálattal kezdődik, majd a köldökközpont erősítésére kerül sor, aztán a fejen található vitális pontok egy részének a stimulálásával folytatódik, majd egy energetikai harmonizálással ér véget. Nem masszázs, a páciens/alany a ruhájában marad.
Ez a weboldal cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info.