Magyar
line
English Deutsch France
RólunkKapcsolatArunachalaVersFotók Hírlevél GYIK


Foglaltsági naptár ›
Ajánlatkérés ›

Arunachala logo Studio
Mozgástechnikai foglalkozások AS-klub programok Terápiás kezelések Masszázs technikák

2013. szeptember 15.

vasárnap 9.00 - 16.30 között

 

 

Tanévkezdő Nyílt Nap > egész napos ingyenes rendezvény!

 

HANGOLÓDJ AZ EGÉSZSÉGRE 2013 ŐSZÉN!

 

A szeptember eleje a nyári szabadságok végét és az őszi tanévkezdést jelenti a városi emberek számára. Stúdiónk - és a Fénymag Egyesület - egészségmegőrző programjaival szeretne segíteni abban, hogy megfelelő figyelmet fordíthass önMAGadra akár preventív, akár öngyógyító szándékkal.

 

Vegyél részt jógaóráinkon, vagy próbáld ki

a Thai masszázst, a Yumeiho masszázst vagy a Siddha Varma terápiát!

 

A Gerinc-, Senior-, Sivananda- és Egészség Jóga bemutatkozó órák

ill., a légzőgyakorlatok időpontjai:

09:00-09:30 - Reggeli légzőgyakorlatok (Titz Boglárka)

09:45-10:45 - Gerincjóga (Gaál Gabriella)

11:00-12:00 - Senior Jóga (Kasza Borbála)

ebédszünet

13:00-13:45Emésztést segítő légzés és relaxáció (Titz Boglárka)

14:00-15:15Sivananda Jóga (Imreh Tímea)

15:30-16:30Egészség Jóga (Erdélyi Attila)Ismerkedj meg az alábbi masszázstechnikákkal és kezeléssel, melyekre

a bejelentkezés szeptember 15-én 8.30-tól indul. A helyszínen személyesen megjelenve

tudsz bejelentkezni a 30 perces bemutató jellegű kezelésekre,

melyek az alábbi időpontokban történnek:

09:45-10:15 és 10:15-10:45Thai masszázs (Király Ildikó)

11:00-11:30 és 11:30-12:00 - Yumeiho masszázs (Keller Mirella)

ebédszünet

13:00-13:30 és 13:30-14:00Siddha Varma kezelés (Kasza Borbála)


A stúdióban teázási és kávézási lehetőséget biztosítunk,

az ételfogyasztást kérjük egyénileg old meg...

 

Várunk sok szeretettel!Gerincjóga:     A Gerincjóga ötvözi a több ezer éves jóga gyakorlatait és a mai modern anatómia és gerincterápia ismereteit. A jóga ászanák (testhelyzetek) anatómiailag tökéletes tartások, melyek képesek kiegyensúlyozni az izomrendszert, támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait, harmonizálják a hormonális háztartást, a keringést és az energetikai folyamatokat is. A testérzetek tudatosításán keresztül az érzékelés lassan kifinomodik annyira, hogy a jóga eredetileg holisztikus, energetikai megközelítése is elsajátítható legyen. A tudat korlátainak oldódásával pedig lehetővé válik a mentális technikák hatásainak megtapasztalása, ill. a meditatív tudatállapot elérése.


Senior Jóga:     Soha sem késő elkezdeni jógázni! Az időskort Aranykornak nevezik, hiszen napi kötelezettségek háttérbe szorulásával több idő marad a befelé figyelésre, az önmegismerésre, új utak, tapasztalatok szerzésére. Egy ilyen út-eszköz lehet a jóga is, amely valóban segít abban, hogy ez a korszak valóban arannyá, élvezhetővé váljon. A rendszeres gyakorlás által a mindennapok részévé válik a derű, általános javulás tapasztalható a közérzetben, a test rugalmas és az elme pedig nyitott marad. A jóga gyakorlatok célja elsősorban a prevenció, megelőzés, a szervezet önregenerációs képességének fokozása, valamint a sejtleépítő, katabolisztikus folyamatok késleltetése. Semmiképpen sem tanácsos a fennálló orvosi kezelés abbahagyása, viszont a gyakorlás épp támogathatja azt.


Sivananda Jóga:     Swámi Sivánanda egy nagy jóga bölcs volt, aki egész életét az emberiség szolgálatának és a Védánta bölcselet tanulmányozásának szentelte. A spirituális élet feltételét hat gyszerű parancsban határozta meg: "Szolgálj. Szeress. Adj. Tisztítsd önmagad. Meditálj. Valósítsd meg önmagad." A jóga ászanákkal egyidejűleg gyakoroljuk a mélylégzést és az elme koncentrációját. A kitartott ászanák alatt a koncentrációs képesség növekszik, s egy óra gyakorlás során nem csak egy óra jóga testtartást, hanem egy óra mély relaxációt és egy óra meditációt is nyerünk. A jóga gyakorlatok rendszere nem hasonlítható semmi máshoz, hiszen teljes lényünkre ható, átfogó javulást eredményez. A lassan és tudatosan végzett gyakorlással az ászanák a fizikai testgyakorláson túl koncentrációs és meditációs gyakorlattá válnak.


Egészség Jóga:     Valószínű, hogy az indiai filozófia materialista nézeteinek hatására alakult ki a jógának - ennek a kétség kívül idealista világnézetnek - ma is helytálló és nem csak empirikusan, hanem tudományosan is igazolt felfogása, mely szerint rendszeres testgyakorlással az emberi szervek, szervrendszerek és az egész test teljesítőképessége fokozható. Az 'Egészség Jóga' a Jóga fő területén ("a jóga 10 köre") belül igen behatóan foglalkozik a tisztító- és légzőgyakorlatokkal. A jóga a gyógy-testnevelés ősi formái közé tartozik. Tekinthető népi gyógymódnak is.


Thai masszázs:     Ősi, keleti, a buddhista tanokon és a jógán alapuló masszázs, ahol az egészségmegőrzés lényege a megelőzés. A masszírozás vékony ruhában történik, melyet matracon, a földön végez a masszőr kézfejét, könyökét, térdét, lábát egyaránt használva olyan testhelyzetekbe mozgatva a masszírozottat, mely során kimozgatja az izületeket, nyújtja az izmokat. A test ezáltal rugalmasabb, hajlékonyabb lesz. A masszírozás a meridián (energia) vonalak mentén történik fontosabb akupresszúrás pontok nyomásával, így a blokkolt energiák kiegyenlítődnek. Ezzel egy időben minden izomcsoport átdolgozásra kerül. A testet érő többféle hatás méregtelenítő folyamatot indít el, serkentőleg hat a vér- és nyirokkeringésre. A masszázs ellazít és egyben testi, szellemi frissességet eredményez.


Yumeiho masszázs:     A Yumeiho masszázs egy komplex, ízületstimuláló, energetikai elemeket tartalmazó egész-testi gyúrás, mely a testszimmetria visszaállítására és a harmonikus működés helyreállítására irányul. Elsődleges célja tehát a vázszerkezeti egyensúly és szimmetria visszaállítása, a harmonikus energia- és vérkeringés megteremtése, az öngyógyító erők serkentése, valamint az izmok lazítása-nyújtása. Tehát nem a tünettel, sokkal inkább az azt kiváltó ok megszüntetésével foglalkozik.


Siddha Varma kezelés:      A Varma terápia ősi a dél-indiai sziddha hagyomány, ősi gyógyító művészete. A Varma pontok azon vitális pontok az emberi testben, amelyeken keresztül könnyen elérhető, megszólítható a testben áramló tiszta életenergia. Ha az életenergia áramlásában zavar, blokk, elakadás keletkezik, különféle betegségek alakulnak ki. Ez az állapot előzhető meg, illetve, ha már létrejött írható felül a Varma pontok stimulálása által. Az alap varma kezelés célja tehát a test öngyógyító folyamatainak a támogatása. Ez egy pulzus vizsgálattal kezdődik, majd a köldökközpont erősítésére kerül sor, aztán a fejen található vitális pontok egy részének a stimulálásával folytatódik, majd egy energetikai harmonizálással ér véget. Nem masszázs, a páciens/alany a ruhájában marad.
Ez a weboldal cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info.